Vergoeding

Je hebt behoefte aan meer persoonlijke begeleiding via ons maatwerkprogramma en wilt graag weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Een aantal mogelijkheden op een rijtje:

 Mogelijkheid 1: Waar je recht op hebt
Vakbonden en werkgevers zien steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in jouw CAO een budget is opgenomen voor training en coaching. Dit bedrag is dan iedere jaar voor jou gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Je kunt je CAO online vinden of bij je HR manager opvragen.

Mogelijkheid  2: Zoek het hogerop deel I
HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling goedkoop en effectief en wordt dus vaak vergoed. We kunnen samen met jou tevens een passende offerte voor de HR manager maken waarin duidelijk het nut en doel van de coaching staan vermeld.

Mogelijkheid 3: Zoek het hogerop deel II
Soms gaat niet de HR manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je manager of zelfs de directeur. Ook in dit geval kan je gerust eerst een gratis oriëntatie gesprek plannen met ons, zodat we je kunnen helpen met een plan en een offerte voorstel die je daarna kan overleggen met de directeur of leidinggevende.

Mogelijkheid 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

 Mogelijkheid 5: Belastingaftrek voor particulieren
In bepaalde gevallen kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden: de uitgaven moeten gericht zijn op je (toekomstige) beroep, er moet sprake zijn van een leertraject onder toezicht én het bedrag (min eventuele vergoedingen) moet hoger zijn dan 250 euro. Als je dit nauwkeurig wilt uitzoeken is de kans aanwezig dat je hier een belastingadviseur bij nodig zal hebben. Dit kan het wel waard zijn!

Mogelijkheid 6: Persoonsgebonden Budget (PGB)
Je kunt zeer waarschijnlijk je coachtraject betalen vanuit je PGB. Bespreek dit altijd vooraf met je PGB contactpersoon.

Mogelijkheid 8: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat je volledige coachtraject vergoed wordt. Ook dit kan je het beste vooraf informeren bij je verzekering.

Mogelijkheid 9: Wanneer je een UWV uitkering ontvangt
De uitkeringsinstantie (UWV) stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie processen. Als jij een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UVW coach.