Uitleg programma

Welkom bij het online programma 'van je stress af'!

  1. Start met het invullen van de stressmeter als je dat nog niet hebt gedaan. Bekijk vanuit de uitslag op welke terreinen je jezelf wilt gaan ontwikkelen.
  2. Kies maximaal 2 (maximaal 3) modules waar je mee wilt gaan werken. Klik hier voor het overzicht van alle modules.
  3. Bepaal op welk moment je wilt beginnen en tel voor de einddatum 8 weken erbij. Kies een periode waarin het ook mogelijk is te oefenen, te lezen en te reflecteren. Nu te druk? Stel het programma dan nog even uit.
  4. Beschrijf minimaal 2 doelen die je wilt gaan bereiken met behulp van dit programma. Maak dit zo concreet mogelijk. Klik hier voor een voorbeeld.
  5. Gebruik de reflectie-tool tijdens de 8 weken, minimaal 1 keer per week – vaker mag natuurlijk. Het is handig om hier een opschrijfboekje voor te kopen.
  6. Vul na 4 weken nogmaals de stressmeter in om te bekijken of de klachten verminderen. Doe dit na 8 weken nog een keer.
  7. Duik nu dieper in de modules die je gaat volgen. Je vindt deze terug in de menubalk als je bent ingelogd. Lees het artikel en de oefeningen door en kies maximaal 2 oefeningen die je per module wilt gaan uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld de eerste vier weken een module afwerken en daarna met de volgende module starten. Het verdient aanbeveling om de oefeningen elke dag uit te voeren.
  8. Gebruik de chatfunctie waar nodig tijdens de 8 weken.

Veel plezier en succes!!!