over mij

Hoe heeft het onderwerp ‘stress’ mij gegrepen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, begin 2001 bijna letterlijk. Ik lag toen hyperventilerend in mijn bed en wist even niet meer wat ik aan moest met mijn leven.  Ik zat in een baan die mij geen plezier gaf, was nogal overwerkt, zeg maar gerust een workaholic. Tegelijkertijd had ik niet echt een idee wat ik aan deze situatie moest veranderen om hier uit te geraken.

Om een lang verhaal kort te maken, heb ik toen schoon schip gemaakt op een aantal terreinen (in mijn geval vooral op werkgebied). Een aantal gerichte keuzes gemaakt, een flinke carrière switch (van een staffunctie in de HRM naar werk als opleider en trainer)  en daar ook werk in gevonden, eerst in loondienst en sinds 2008 als zelfstandig ondernemer.

Ik kies er inmiddels voor om naast live praten (en oefenen, en….) ook andere online-tools in te zetten die los van de gesprekken helpen om te veranderen, want je gedrag veranderen….hmmmm…het lijkt makkelijker dan het is, helemaal als het over stress gaat. Wat mij enorm geholpen heeft in die periode, is dat ik steun vond bij een aantal mensen om mij heen, vrienden en familie, en ook collega’s. Maar daarnaast vond ik inhoudelijke ondersteuning bij experts, in dit geval een coach (maar ook allerlei trainers), die mij een stap verder hielp(en). Wat mij vooral verder bracht, naast erover praten en te lezen, is vooral veel te doen en te ervaren. En dat is ook wat mijn begeleiding nu kenmerkt. Praktisch, vooral gericht op het bewerkstelligen van ervaringen die voor jou werken en waarmee jij resultaat gaat behalen. Ik help je te onderzoeken wat jouw blokkeert om de volgende stap te zetten. Soms zit dan in het veranderen van de omstandigheden, soms in het veranderen van jezelf of beter gezegd de manier van denken van jezelf of over jezelf. Dit doe ik op een prikkelende manier, waarbij ik ook goed luister en doorvraag (mee beweeg) en af en toe een ‘figuurlijke schop onder de kont’ geef, altijd vanuit veiligheid en vertrouwen.